RSS

Blog

Bogat i raznolik svijet knjiga iz Crne Gore na digitalnom pragu

Dobrodošli na Platformu knjiga, vodeću online knjižaru u Crnoj Gori. Želimo da vam donesemo bogat i raznolik svijet knjiga iz Crne Gore direktno na digitalna vrata. Evo nekoliko detalja o onome što nas određuje:

Ko smo mi

U Platformi knjiga ponosimo se time što smo prva online knjižara u Crnoj Gori specijalizovana da objedini bogatu ponudu crnogorskih izdavača. Kreirali smo obimnu kolekciju knjiga koja obuhvata različite žanrove, djela brojnih pisaca, mnogih izdavačkih kuća i nezavisnih izdavača. Naše knjige nijesu samo zanimljive, već i neophodne čitaocima u zemlji, regionu, kao i našim sugrađanima koji žive u inostranstvu. Sakupili smo ovo blago na jednom pristupačnom mjestu, omogućavajući vam da knjige iz Crne Gore lako poručite i dobijete, bez obzira gdje se nalazite u svijetu.

Naša misija

Naša osnovna misija je da služimo kao ujedinjujuća snaga među crnogorskim izdavačima, nudeći sveobuhvatan pregled domaće izdavačke djelatnosti na jednom pristupačnom mjestu. U vremenu kad je fizička knjižarska mreža nedovoljno razvijena, vrijedne knjige često prolaze neprimijećene kod čitalaca. Djela domaćih autora, prevedena savremena književnost, kao i teorijska i stručna literatura često ostaju u sjenci, uz ograničene informacije dostupne široj javnosti. Naš cilj je da riznicu domaće izdavačke djelatnosti učinimo dostupnom širem krugu čitalaca.

Otkrivanje skrivenih dragulja

Tržišni mehanizmi često postavljaju izazove malim izdavačima, pri čemu važna izdanja, poput rijetkih prevoda i studija kulture, često teško dolaze do fizičkih knjižarskih polica. Razumijemo frustraciju prilikom potrage za određenim knjigama i suočavanje s nemogućnošću da se dođe do potrebnog izdanja. Na našoj platformi, čitaoci lako mogu pronaći i kupiti mnoge često zanemarene dragulje. Mi premošćavamo jaz između čitalaca i knjiga, i neprestano širimo svoju ponudu kako bismo obuhvatili izdanja iz regiona.

Siguran prostor za knjige

U svijetu u kojem komercijalni materijali i školski pribor često zauzimaju prednost u fizičkim knjižarama, mi smo stvorili za knjige poseban i zaštićen prostor.

Knjiga kao kulturni proizvod

U Platformi knjiga čvrsto vjerujemo da su knjige kulturni proizvodi s moćnim uticajem na društvo. Razumijemo da dostupnost knjiga igra ključnu ulogu u širenju kulturnog uticaja. Naša internet stranica, www.platformaknjiga.me pažljivo je dizajnirana kako bi omogućila prijatno iskustvo kupovine knjiga uz jednostavnu navigaciju. Korisnici, nakon registracije, mogu brzo pristupiti informacijama o svojim porudžbinama i plaćanju. Pretplata na naš bilten obezbjeđuje redovna ažuriranja o novim izdanjima i promocijama.

Nudimo vam pouzdanu kupovinu i brzu, sigurnu isporuku. Pored stručnih knjiga, beletristike i književnih časopisa iz Crne Gore, naša kolekcija uključuje muzičku literaturu, note i poseban program poklona namijenjen ljubiteljima knjiga.

Naša vizija za budućnost

Naši budući planovi uključuju omogućavanje prodaje antikvarnih i polovnih izdanja, kao i olakšavanje kupovine knjiga iz inostranstva koje nijesu lako dostupne u Crnoj Gori. Pred nama je uzbudljiv put kako bismo i dalje promovisali crnogorsku književnost i njegovali ljubav prema knjigama.

Platforma knjiga

Objediniti ponudu svih crnogorskih izdavača, napraviti pregled domaćeg izdavaštva na jednom mjestu – to je osnovna misija Platforme.

Slabo razvijena knjižarska mreža ostavila je mnogo dragocjenih knjiga van vidokruga čitalaca. Djela domaćih autora, prevedena savremena književnost, kao i teorijska i stručna literatura ostaju u sjenci, a informacija o njima uglavnom je poznata samo užem krugu ljudi iz struke. Cilj je pokrenuti to bogatstvo domaćeg izdavaštva i učiniti ga dostupnim.

Tržišni mehanizmi sužavaju prostor malim izdavačima, pa izdanja koja predstavljaju važan poduhvat – bilo da su u pitanju rijetki prevodi ili korisne kulturološke studije – teško stižu na police knjižara. Mnogo puta bili smo na mukama da objasnimo kako se do neke knjige može doći. Gdje možemo kupiti tvoju knjigu? Kako da dođem do tog izdanja? Zar samo preko odgovarajućeg poznanstva?

Drugi problem je nesigurnost izdavača u pogledu plasmana knjiga. Previše ih je u depoima, u neotvorenim paketima. Za neke nijesmo znali ni da su objavljene. Na ovim stranicama trebalo bi da ih čitalac može naći i dobiti na najjednostavniji način. Platforma je posrednik između čitalaca i knjiga. Uskoro, ponuda će obuhvatati i izdanja iz regiona.

Ako komercijalni materijali i školski pribor potiskuje knjige iz knjižara, one će ovdje imati svoj zaštićeni prostor.

Arhiva bloga